Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustavsson

Den spännande finalen i Årets Sous Vide-kock ägde den 1 februari rum på Restaurang Expo 2017 i Kista. Vi säger stort grattis till Tomas Gustafsson från Pembert & Gustafsson i Malmö!

Juryn bestod av Rikard Nilsson, Bengt Sjöström, Thomas Diederichsen och förra årets vinnare Dennis Säwström.

Juryn motiverade vinsten så här:
"För en sällsynt stor rikedom i råvaruvariationen och en mycket tilltalande kreativitet får årets Sous Vide-kock 2017 Pluman att i alla avseenden framträda på allra högsta nivå."

Årets produkt från Atria var Pluma Signature. Tomas lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött, karl-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad kyckling ”dashi” med karl-johan, miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och pepparrot samt en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.