Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustafsson

Den spännande finalen i Årets Sous Vide-kock ägde den 1 februari rum på Restaurang Expo 2017 i Kista.
Vi säger stort grattis till Tomas Gustafsson från Pembert & Gustafsson i Malmö! 

Juryn bestod av Rikard Nilsson, Bengt Sjöström, Thomas Diederichsen och förra årets vinnare Dennis Säwström.

Juryn motiverade vinsten så här:
"För en sällsynt stor rikedom i råvaruvariationen och en mycket tilltalande kreativitet får årets Sous Vide-kock
2017 Pluman att i alla avseenden framträda på allra högsta nivå."

Årets produkt från Atria var Pluma Signature. Tomas lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med
jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött, karl-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad
kyckling ”dashi” med karl-johan, miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och peppar-
rot samt en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.

Se film från tävlingen här

För mer information om tävlingen, vänligen kontakta Håkan Emilsson: 010-482 3933 eller hakan.emilsson@atria.com

Ladda hem vinnarreceptet här.

Vinnarrecept_Årets_Sous_Vide-kock_2017.pdf

Årets Sous Vide Kock...

är ett initiativ från 2012 där den kock som lyckas kreera den godaste och mest kreativa rätten på en utvald produkt ur Lithells Sous Vide sortiment koras till Årets Sous Vide Kock och vinner en Smart Car (Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren).

Arrangörer, jury och tävlande, 1 februari 2017

Från vänster: Rikard Nilsson, Jesper Aspegren, Håkan Carlsson, Håkan Emilsson, Tomas Eriksson, Patrik Larsson, Joakim Kjaerkner, Dennis Säwström, Thomas Diederichsen, Bengt Sjöström,

Segraren i Årets Sous Vide-kock vinner en smartcar

Det är femte året som Atria Foodservice arrangerar Årets Sous Vide-kock i samarbete med Segers och Global.
Upplägget består av att skapa ett recept utifrån Lithells sous vide-sortiment. Vinnaren belönas med titeln Årets Sous Vide-kock och en Smart Car (Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren).

Tidigare vinnare

2016: Dennis Säwström från Kreativ mat i Halmstad

"En innovativ, välkomponerad och makalöst vacker anrättning som får oss att dra på smilbanden mellan tuggorna. Vinnaren visar att han behärskar kokkonstens centrala delar; hantverket, smaksättningen, estetiken och respekten för råvarorna."

Läs mer om vår oxbringa här

Ladda hem vinnarreceptet här

Vinnarrecept Årets Sous Vide-kock 2016.pdf

2015: Daniel Pembert från Malmö mässrestauranger

"Genom att skapa en genuin harmoni mellan krispigt och krämigt, mellan syra och sötma och dessutom tillaga fläsklägget på ett sätt som mer än väl lever upp till sous vide-metoden, lägger segraren grunden för att bli Årets Sous Vide-kock 2015. Presentationen var även elegant och modern."

Läs mer om vår Fläskläggklubba Sous Vide här!

Ladda hem vinnarreceptet nedan.

Vinnarrätt ÅSK 2015.pdf

2014: Amadeus Frick från Sofiero Slottsrestaurang

”För ett gediget hantverk, höga smaker, balanserad presentation och stor respekt för råvaran. Vinnaren av årets Sous Vide- kock 2014 har lockat fram det bästa ur både sig själv och produkten Pork Brisket.”

Läs mer om Pork brisket här!

Se filmen från tävlingsdagen här!

2013: Marcus Nemrin från Sofiero Slottsrestaurang

"Marcus har på ett mycket kreativt sätt fått fram köttets mjuka fina smak kombinerat med smaker från skog och ängar".

Prova gärna receptet som du hittar här!

Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustafsson

Vi stödjer BRIS - vill du vara med?!

Kontakta oss med stort som smått!

Gilla Skolmat bjuder på Gränslöst goda recept!