Afrikansk fisksoppa med chili, majs och potatis

Afrikansk fisksoppa med chili, majs och potatis
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

600 g DAGENS RÄTT FISK, ALASKAFILÉ, MSC (Art.nr: 1049)
180 g Potatis-Purjolöksoppa färdig
40 g Fiskbuljong, pasta
4 dl Mjölk standard 3 %
1,4 dl Vatten
0,4 msk Sambal Oelek
200 g Majskorn
200 g Paprika röd/gul/grön, tärnad
200 g Potatis, tärnad
1 st Lagerblad
Kokospesto
1 msk Olivolja
5 ml Citron pressad
1 msk Kokosflingor torkade
2,5 g Dill fryst
1,5 cl Hummerfond
1 msk Pesto Genovese

Gör så här

1. Dela fisken i mindre bitar. Vispa ut potatis-purjolökssoppa, torrvara, i vatten och mjölk.

2. Tillsätt fiskbuljongpasta och låt koka upp under omrörning.

3. Tillsätt grönsaker, potatis och kryddor, låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

4. Avsluta med att tillsätta hokifilé och låt soppan sjuda ytterligare 5-8 minuter.

5. Servera med en klick kokospesto.

Kokospesto:

1. Vispa ihop samtliga ingredienser, låt stå ca 30 minuter innan servering.