Blodpudding med bacon och äpple

Blodpudding med bacon och äpple
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg GEAS, BLODPUDDING, SKIVAD, FÖRSTEKT, LÖSFRYST (Art.nr: 309103)
300 g LITHELLS, RESTAURANGBACON, SKIVAT, LÄTTSTEKT (Art.nr: 368014)
200 g LITHELS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 7964)
500 g Vatten
250 g Lök, gul, skivad
300 g Äpple, klyftor
350 g Vitkål, strimlad
350 g Morot, strimlad
Maizena till redning
Salt och peppar
Lingonsylt

Gör så här

Blanda vitkål och morot. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå i 20 min. och "krama" ur lite av vätskan innan servering.
Koka en skysås på mörk fond och vatten. Red av med maizena utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Stek gul lök mjuk i lite matfett och tillsätt sedan äppleklyftorna.
Värm blodpudding och bacon enligt anvisning på förpackning.
Servera med lingonsylt och knäckebröd.