Blodpudding med stekt bacon, äpple och lök, samt bakad palsternacka och rårörda lingon

Blodpudding med stekt bacon, äpple och lök, samt bakad palsternacka och rårörda lingon
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg GEAS, BLODPUDDING, SKIVAD (Art.nr: 309104)
300 g LITHELLS, RESTAURANGBACON, SKIVAT, LÄTTSTEKT, SE (Art.nr: 368013)
3 st Äpple, klyftor
300 g Rödlök, skalad, klyftad
1 kg Palsternacka, skalad, delad
1 kg Potatis, borstad, klyftor
0,5 dl Olivolja
50 g Smör
Salt
Till servering
Rårörda lingon

Gör så här

Lägg potatis och palsternacka i ugnsform, salta och ringla olivolja över.
Ugnsbaka i ca 30 min. på 200° C tills de har en fin rostad yta. 
Stek äpplena och rödlöken i smör på medelhög temperatur tills de är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt. 
Tillaga blodpudding och bacon enligt anvisning på förpackning.
Servera med rårörda lingon.