Bönsallad med lönnebergaskinka och aprikoser

Bönsallad med lönnebergaskinka och aprikoser
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

700 g DAGENS RÄTT GRÖNT, BÖNMIX MUKIMAME (Art.nr: 1988)
800 g LÖNNEBERGASKINKA, BASTUTRÖKT, SKIVAD (Art.nr: 300698)
2 st Vitlöksklyftor, hackade
1,5 dl Olivolja
2 msk Senap typ Dijon 5kg
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
700 g Gröna bönor Haricots Verts frysta
1,5 msk Basilika tork EKO 140g
1,5 msk Timjan, torkad
700 g Sallad, blandad
500 g Körsbärstomater, delade
200 g Rödlök, strimlad
200 g Aprikos, hackad
Salt
Svartpeppar

Gör så här

En mättande sallad med lågt GI. På sommaren är det gott att blanda med lite kokt färskpotatis. Marinerade bönor håller sig i upp till en vecka i kylen. Då blir det dock bäst om man låter haricot vertsen blandas med i dressingen vid servering. Annars tappar de färg.

Gör så här:

1. Blanda vitlök, olja, senap, vinäger och socker till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Blanda ned bönor, haricot verts och hackade örter.

3. Lägg salladen i botten på tallriken. Toppa med bönor, tomathalvor, rödlök, aprikos och skinka.