309101 Blodpudding, Geas, hel

Blodpuddingen är tillverkad i Sverige. Enkel att tillaga och variera. Resultatet blir bäst om blodpuddingen skärs tunt och försteks, gärna i smör, innan den får tillagas färdigt i ugnen.

Tillagning

Skär ca 1 cm tjocka skivor. Stekes på medelhög värme 2-4 minuter på var sida.

Förvaring/Användning

Kylvara: Högst +8°C.

Öppnad förpackning förvaras högst +8°C 3-5.

Ingredienser

Vatten, fullkornsmjöl av RÅG, VETEmjöl, rapsolja, blodpulver från gris*, socker, salt, kryddor och örtkryddor (ingefära, kanel, koriander, kryddpeppar, nejlika, peppar, mejram), lökpulver, arom, konserveringsmedel (E250).*EU-råvara.

Näringsvärden per 100g

  • Energi800 Kj/190 kcal
  • Fett8.4 g
  • - varav mättat fett0.6 g
  • Kolhydrater22 g
  • - varav sockerarter5.8 g
  • Protein7.3 g
  • Salt1.9 g
  • Motsvarar dagligt referensintag114 %
  • Järn16mg**

    ** 114% av DRI, dagligt referensintag..

Tillverkningsland

Sverige

Förpackningsinformation

  • Vikt/stca 3400 g
  • Antal styck/kart.3 st
  • Vikt/förp.3.4 kg
  • Antal innerförp./kart3 st
  • Vikt/kartong.10.2 kg
  • Antal/pall/lav48/6
  • Hållbarhet60 dagar