Enkelt att få in frukt och grönt i maten

Atrias sortiment av frukt- och grönt-produkter har utökats med lättanvändbara jordgubbar och bananer för att sätta guldkant på vardagen.

SORTIMENTET Dagens Rätt Grönt har funnits sedan 2007. Där har Atria jobbat med nischade produkter som frukter, bär och grönsaker samt bönor, linser och vegetariska färdigrätter. Det är råvaror som är skördade vid exakt rätt tillfälle och infrysta utan tillsatser. I februari i år utökades sortimentet av frukt och bär med tärnade jordgubbar och skivade bananer.
    – Skivade bananer är helt nytt på marknaden. 40 procent av bananen är skal och i och med att bananen är skalad och skivad har vi minskat några moment för kökspersonalen och skickar bara det som de faktiskt behöver, säger Stina Leire, marknadschef Atria.
    Hela poängen med sortimentet är det ska vara lätt och enkelt att använda produkterna. I och med att de är styckinfrysta kan man alltid ha dem hemma och bara ta fram det som behöver användas. Svinnet minskas och i princip är det bara att använda frukterna som de är.​

   

   – Hela jordgubbar tappar ofta sin form när de tinar och de innehåller mycket vatten. Hela frysta jordgubbar går inte att mixa i smoothies utan att man riskerar att förstöra maskinen. Eftersom våra jordgubbar är tärnade går de enkelt att använda som till exempel topping i en bowl eller mixa direkt till smoothies.
   Ledorden är naturligt, enkelt och gott. I skolköken kan det då serveras riktig frukt i stället för sylt och på så vis göra maten lite mer spännande. Att sätta lite guldkant på vardagen, menar Stina.
   – I och med att frukterna fryses in när de är perfekt mogna gör det att det blir en helt annan sötma och mer smak i produkterna. Det är vår ambition att ha produkter med ett bra näringsvärde, till exempel genom att dra ner på socker. Här behövs de inga tillsatser utan produkterna är helt naturliga och väldigt goda. 

Klicka på produktnamnen för att läsa mer om nyheterna.

800488 Jordgubbar, tärnade, 5x1 kg/krt


800489 banan, skivad, 5x1 kg/krt