Falafel på svenska ärtor är ett smart alternativ

Variera måltiderna med ett smart, grönt alternativ!
Nu har Atrias Krispiga Ärtbites relanserats som Ärtfalafel, tillverkade på klimatsmarta ekologiska gula ärtor från Sverige.

Falafeln har blivit alltmer populär i Sverige och med det behovet av importerade kikärtor. Vi erbjuder en liknande produkt som i stället är tillverkad på klimatsmarta ekologiska gula ärtor från Sverige.

Krispiga Ärtbites nominerades till Årets Foodservicevara 2022, branschpriset som uppmärksammar framgångsrika lanseringar som bidragit till innovation och som skapat värde för restaurang och storkök. Nyheten Ärtfalafel är något mindre med sina 14 gram och bevisar att det går att erbjuda en falafelliknade smakrik och saftig produkt med närproducerade råvaror.

– Vi är otroligt stolta över vår Ärtfalafel som tagits fram för att bidra till en mer varierad och klimatsmart kost. Vi producenter har ett ansvar att skapa riktigt bra produkter, för att få kategorin med näringsriktiga alternativ som kan bidra till en mer hållbar planet att växa, säger Stina Leire, Marknadschef på Atria Foodservice.

 

  • Klimatsmart alternativ (0,55 kg CO₂e/kg)
  • Inga tillsatta ingredienser av gluten, ägg, mjölk och animaliska råvaror. 
  • EU-ekologisk och från Sverige-märkning
 
Klicka på produktnamnet för mer information
 
800837 Ärtfalafel EKO 14 g, SE, 4 kg