KliMatklokt till fler!

Erbjud måltider med lägre klimatavtryck som passar till fler! Goda kliMatkloka produkter tillverkade på Svensk Fågel och svenska grönsaker. Nu lanserar vi förstekta färsprodukter samt en traditionell prinskorv med naturskinn under varumärket Lithells.

  • 817046  Kycklingprinskorv 15g, naturskinn,
  • 800065 Kycklingköttbullar 14g, stekta
  • 800079 Kycklingpannbiffar 55g, stekta
  • 800063 Kycklingburgare med grönsaker 60g, stekta

”Med hälsa och klimat i fokus erbjuder är vi stolta över att kunna presentera klimatberäknade vardagsfavoriter som passar fler! Tillverkade i Sverige på Svensk Fågel och med svenska grönsaker”

Följ med oss på vår resa! Från och med oktober 2019 finns alla våra svenska Lithells artiklar klimatberäknade i RISE Klimatdatabas. Vår önskan är att de som jobbar med de cirka 3 miljoner måltider som varje dag serveras i offentlig regi, följer med oss längs vägen, för tillsamman kan vi leverera god och nyttig mat, producerad på ett ansvarsfullt sätt. På så vis kan vi säkerställa att också kommande generationer får leva och äta gott.

För mer information om hur man kan arbeta mer KliMatklokt samt om vårt  CO²e-arbete finns i materialet ”Vägen till det KliMatkloka köket”. 

Vardagsfavoriter till alla!