BBQ Kyckling med sötpotatisgratäng och coleslaw

BBQ Kyckling med sötpotatisgratäng och coleslaw
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

2,5 kg LAGERBERGS, KYCKLINGKLUBBA UTAN RYGGBEN (Art.nr: 825078)
200 g GOURMET SERVICE, BBQ-SÅS, SMOKEY FRED (Art.nr: 80126)
100 g LITHELLS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 1964)
1 dl Matolja
Sötpotatisgratäng
1,5 kg Valio Laktosfri Grädde
300 g Valio Laktosfri Ostcréme
300 g Valio Laktosfri Salladsost
1,5 kg Sötpotatis, skivad
1,5 kg Potatis, skivad
300 g Lök, gul, skivad
15 g Vitlök, hackad
1 tsk Timjan
1 g Chiliflakes
Salt och peppar
Recept Anmerican pineapple coleslaw finns som sepa

Gör så här

• Blanda BBQ-sås, fond och matolja

• Lägg kycklingklubborna på bleck och blanda med marinaden

• Tillaga i ugn 150°C i ca 50 minuter till en kärntemperatur på 82°C

• Lägg sötpotatis, potatis, lök, vitlök och salladsost i ett bleck

• Blanda ostcreme, grädde och kryddorna i en bunke

• Häll ostblandningen i blecket och tillaga i ugn 160° ca 1 timme

• Blanda majonnäs, crème fraiche och chilisås

• Tillsätt vitkål, morot, äpple och ananas

• Smaka av med ingefära, vinäger samt salt och peppar