Färsbiff med gräddsås och pommes Chateau

Färsbiff med gräddsås och pommes Chateau
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg LITHELLS, FÄRSBIFF KYCKLING/NÖT GREKISK 50G, SE (Art.nr: 800473)
100 g LITHELLS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 7964)
300 g Matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 kg Potatis, klyftor
0,5 dl Olivolja
5 g Svart Vinbärsgelé
Maizenamjöl
Salt och peppar

Gör så här

Lägg potatisklyftorna i gastrobleck och slå på olivoljan, salta och peppra. 
 "Massera" in olivoljan och och stek potatisklyftorna i varmluft 200 grader i ca 20 minuter
Koka upp mörk fond, vatten och matlagningsgrädde. Red såsen till önskad konsistens med maizena.
Smaka av med salt och peppar, tillsätt ev mer fond. 
Tips! Ta lite spad från ättiksgurka för en ännu godare gräddsås. 
Tillaga färsbiffarna enligt anvisning