Färsmedaljong med gräddsås, rårörda lingon och äppelfräs

Färsmedaljong med gräddsås, rårörda lingon och äppelfräs
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg LITHELLS, FÄRSMEDALJONG AV NÖT (Art.nr: 7110)
1,5 kg Potatis, kokt
300 g Lingonsylt
40 g Persilja
Sås
1,5 hg LITHELLS, KÖTTFOND, MÖRK (Art.nr: 7964)
4,5 dl Matlagningsgrädde fett 15%
2 msk Gelé
1 msk Soja
50 g Maizenamjöl
Salt
Peppar
Äppelfräs
150 g LITHELLS, BACON TÄRNAT LÖSFRYST (Art.nr: 412120)
150 g Gul lök, hackad
2 msk Olivolja
250 g Vitkål fint strimlad
300 g Äpple, klyftor
Salt
Peppar

Gör så här

Stek biffarna enligt anvisning på förpackningen.

Sås:

1. Koka upp fond och grädde. Smaka av med gelé, soja, salt och peppar.

2. Red med maizena eller vetemjöl utblandat i lite vätska.

Äppelfräs:

1. Fräs löken och kålen genomskinlig i olja. Tillsätt äppleklyftorna, höj värmen och låt dem få lite färg.

2. Tillsätt bacon, salt och svartpeppar. Späd eventuellt med lite vatten eller ljus buljong.

Servera biffarna med gräddsås, äppelfräs, kokt potatis och lingon.