Ingredienser
1 kg LITHELLS, FÄRSBIFF KYCKLING/NÖT GREKISK 50G (Art.nr: 800473)
200 g DAGENS RÄTT GRÖNT, BÖNMIX MUKIMAME (Art.nr: 1988)
150 g Valio Laktosfri Salladsost
140 g RIDDERHEIMS, SOLTORKADE TOMATER HACKADE (Art.nr: 41541)
100 g Valio Laktosfri Cottage Cheese
100 g RIDDERHEIMS QUEENOLIVER I ÖRTMARINAD (Art.nr: 800718)
500 g Mathavre
80 g Lök, röd, strimlad
50 g Machesallad alt. ruccola
2 dl Olja
0,5 st Citron, saft
10 g Gräslök, hackad
5 g Mynta, torkad
Salt och peppar
600 g Valio Turkisk Matyoughurt
250 g Gurka, riven
150 g Äpple, rivet
2 msk Honung, flytande
5 g Vitlök, riven
Salt och peppar
Gör så här
Tillaga färsbiffen enligt anvisning.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
Blanda alla ingredienser till vinägretten i en separat skål.
Häll vinägretten över salladen.
Pressa ur vätskan från gurkan och äpplena. Blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin och smaka av.