Grönsaksfylld lasagne med linser och nyckelhåslmärkt strimlat fläskkött

Grönsaksfylld lasagne med linser och nyckelhåslmärkt strimlat fläskkött
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

500 g LITHELLS, SKINKA, RÖKT STRIMLAD, SE (Art.nr: 304190)
80 g DAGENS RÄTT GRÖNT, LINSER, GRÖNA (Art.nr: 1974)
300 g Lasagneplattor
50 g Gratängost
500 g Morötter, strimlade
150 g Gul lök, strimlad
600 g Krossade tomater
3 st Vitlök klyftor
3 dl Matlagningsgrädde fett 15%
0,3 dl Vetemjöl
6 dl Grönsaksbuljong ätfärdig
3 dl Creme Fraiche 28% fett
0,7 dl Vetemjöl
1 msk Basilika tork EKO 140g

Gör så här

1. Koka upp krossade tomater, morötter och lök tills morötterna har mjuknat. Tillsätt grädde och red med vetemjöl. Låt koka upp i några minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.

2. Gör under tiden såsen genom att koka upp buljong och créme fraiche. Red med vetemjöl och låt koka ihop.

3. Varva grönsaksmix, lasagneplattor, strimlat fläskkött och sås. Avsluta med sås och strö till sist över osten. Grädda i ugnen vid 175°C i ca 45 min.

4. Servera med grönsallad.