Hamburgerbröd med gröna linser och mungbönor

Hamburgerbröd med gröna linser och mungbönor
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

25 g Jäst
3 dl Mjölk 3% fett
50 g Smör
1 tsk Salt
10 g Socker
480 g Vetemjöl special
1 st Ägg
70 g DAGENS RÄTT GRÖNT, LINSER, GRÖNA (Art.nr: 1974)
70 g DAGENS RÄTT GRÖNT, MUNGBÖNOR (Art.nr: 1975)

Gör så här

Smula sönder jäst i en bunke. Värm mjölk och smör till fingervarmt. Rör ut jästen med mjölken. Rör i salt och socker och linser. Blanda i liteSmula sönder jäst i en bunke. Värm mjölk och smör till fingervarmt. Rör ut jästen med mjölken. Rör i salt och socker och linser. Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.

Sätt ugnen på 225⁰C. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen från bunken och knåda lätt. Dela i 12 bitar, rulla till bullar och lägg på plåtarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över mungbönor. Låt jäsa i ytterligare 20 min. till ca dubbel storlek. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 min.