Klimatkorv på spett

Klimatkorv på spett
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg LITHELLS, KYCKLINGKORV KLIMAT, SLANTAD (Art.nr: 7225)
600 g DAGENS RÄTT GRÖNT, SOJABÖNOR, GRÖNA (Art.nr: 1970)
1,5 kg Potatis, mjölig, skalad
1 kg Palsternacka, skalad
500 g Morot, skalad
250 g Lök, gul, skalad, liten
500 g Tomat
500 g Gurka
250 g Lök, röd
75 g Chilipeppar, röd
Vatten
Salt och peppar

Gör så här

Skär skivor av palsternacka och morot och blanchera dem 5 min. i saltat vatten.
Klyfta den gula löken och plocka "båtar" till spetten.
Koka potatis och resterna från palsternackan till stomp.
När det är färdigkokt använd lite av potatisvattnet när ni "stompar" potatis och palsternacka. Smaksätt med salt och peppar och vänd ner lite sojabönor.
Trä gul lök, korv, palsternacka och morot på spett. Börja och avsluta med lök och varva övrigt.
Mixa sojabönor tillsammans med lite vatten. Prova er fram så det blir "hummus" konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Tärna tomat, gurka, rödlök och chilipeppar fint. Blanda med lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
Pensla spetten med olivolja och kör dem i varmluftsugn, 175⁰C i 10-15 min.