Kryddig Korv & Baconsås

Kryddig Korv & Baconsås
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

300 g LITHELLS, KORV SLANTAD (Art.nr: 7203)
200 g LITHELLS, BACON TÄRNAT (Art.nr: 412120)
150 g Gul lök, hackad
50 g Margarin
10 g Curry
5 dl Mjölk 3% fett
280 g Matlagningsgrädde fett 15%
30 g Tomatpuré konc konserv
10 g Persilja
20 g Fransk senap
50 g Maizenamjöl

Gör så här

1. Koka upp mjölk och matlagningsgrädde och red av med maizenamjöl.

2. Fräs lök, bacon och slantad korv i margarinet.

3. Pudra över curry och tillsätt mjölk/matlagningsgrädde.

4. Smaksätt med senap, tomatpuré, salt och vitpeppar och låt det koka i 3-4 minuter.

5. Tillsätt hackad persilja vid servering.


En riktigt god korvgryta som kan serveras till både pasta och ris.
Många goda smaker som passar de allra flesta.