Linsgryta med grönsaksbas och srirachadipp

Linsgryta med grönsaksbas och srirachadipp
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

500 g DAGENS RÄTT GRÖNT, LINSER GRÖNA (Art.nr: 1974)
800 g DAGENS RÄTT GRÖNT, GRÖNSAKSBAS, EKOLOGISK (Art.nr: 1952)
300 g GOURMET SERVICE, MAJONNÄS LÄTT (Art.nr: 33505)
500 g Sötpotatis, tärnad
500 g Potatis, mjölig, tärnad
500 g Lök, gul, tärnad
300 g Morot, tärnad
500 g Tomater, krossade
2 l Grönsaksbuljong
0,5 dl Olivolja
30 g Srirachasås
Salt och peppar

Gör så här

Fräs lök, potatis, sötpotatis och morot i olivolja.
Tillsätt grönsaksbas, tomater och grönsaksbuljong och låt det koka 15 min.
Tillsätt linser och låt koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda lättmajonnäs och Srirachasås och använd som topping till grytan.