Örtagårdsstek med gräddsås

Örtagårdsstek med gräddsås
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg LITHELLS, ÖRTAGÅRDSSTEK, SKIVAD, SOUS VIDE (Art.nr: 7107)
700 g DAGENS RÄTT GRÖNT, BROCCOLIBUKETTER (Art.nr: 1941)
300 g LITHELLS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 7964)
750 g Potatis, klyftor
750 g Morot, stavar
750 g Palsternacka, stavar
750 g Kålrot, stavar
200 g Purjolök, strimlad
3 dl Matlagningsgrädde 15%
3 dl Vatten
1 dl Matolja
4 msk Maizena
Svartvinbärsgelé
Salt och peppar

Gör så här

Lägg potatis, kålrot, morot och palsternacka i ett gastronormbleck och slå på olja.
Salta, peppra och blanda ordentligt.
Ugnsrosta i ugn 175°C i ca 20 - 25 min.
Koka upp vatten, fond och matlagningsgrädde.
Red av med maizena utrört i vatten.
Smaka av med svartvinbärsgéle, salt och peppar. Tillsätt mer fond vid behov.
Värm Örtagårdssteken enligt anvisning på förpackning.
Ånga broccolin och servera den till.