Stroganoff på kycklingmiddagskorv Klimat

Stroganoff på kycklingmiddagskorv Klimat
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

800 g LITHELLS, Kycklingmiddagskorv Klimat, strimlad (Art.nr: 7227)
750 g Krossade tomater
100 g Tomatpuré
150 g Gul lök, strimlad
1,5 kg IMat, havregrädde
300 g Havredryck
100 g Kycklingfond, koncentrat
100 g Matolja
15 g Cayennepeppar
15 g Chiliflakes
540 g Mathavre
1 kg Råkostsallad, vitkål/morot
24 g Rapsolja
24 g Vinäger
Salt och peppar

Gör så här

Bryn korven på bleck i varmluftsugn.

Hetta upp matolja i gryta och bryn den gula löken,

krydda med cayennepeppar och chili flakes.

Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.

Slå på iMat (havregrädde), kycklingfond och Havredryck
och koka ihop till en god sås.

Tillsätt den brynta korven och smaka av med salt och peppar.

Koka mathavre enligt anvisning på förpackning.

Servera med råkostsallad.

TIPS! Mixa gärna såsen innan korven tillsätts för en slätare stroganoff.