Torskfilé med ekologisk panad med linsris och vitkålssallad

Torskfilé med ekologisk panad med linsris och vitkålssallad
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

1 kg DAGENS RÄTT FISK, TORSKFILÉ M EKOLOGISK PANAD 50g, MSC (Art.nr: 1598)
Linsris
400 g DAGENS RÄTT GRÖNT, GRÖNA LINSER (Art.nr: 1974)
600 g Ris
1 dl Sesamfrön
Vitkålssallad med tranbär
1 kg Vitkål
3 msk Vitvinsvinäger
2 msk Strösocker
4 dl Meze matyoghurt
1 tsk spiskummin
1,5 tsk Gurkmeja
2 msk Tranbär
1 msk Pumpafrön

Gör så här

Klassisk kålsallad med lite kul topping i form av tranbär och pumpafrön. Dessutom gjord på bara yoghurt och utan majonnäs. Riset blir underbart matigt och nötigt med linser och sesamfrön.

1. Värm torsken enligt anvisning.

Linsris:

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta under tiden sesamfrön i en torr stekpanna/stekbord under omrörning.

2. Blanda riset med linser och sesamfrön.

Vitkålssallad med tranbär:

1. Strimla vitkålen fint. Blanda med vinäger och socker och marinera vitkålen i 2 timmar.

2.Krama ur vitkålen. Blanda ned yoghurt, spiskummin, gurkmeja och smaka av med salt och peppar.

3. Toppa med tranbär och pumpafrön.