Torskgratäng med linser och äpple

Torskgratäng med linser och äpple
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

600 g Gröna Linser (Art.nr: 1974)
1,2 kg Torskfilé 100-200 g (Art.nr: 1034)
200 g Purjolök, skivad
50 g Smör
4 msk Vetemjöl
2 dl Grönsaksbuljong
2 dl Grädde
4 dl Mjölk standard 3 %
2 msk Senap
80 g Ost, riven
200 g Äpple, tärnad

Gör så här

Det går bra med skånsk eller fransk senap. Justera smaken med salt och socker.


1. Tina torsk och linser.

2. Fyll botten på bleck med linser, äpple och purjolök. Dela torsken i portionsbitar och lägg ovanpå. Krydda med salt och peppar.

3. Gör en bottenredning. Tillsätt buljong, grädde och mjölk. Koka i ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med senap, socker, salt och peppar.

4. Strö över riven ost. Grädda i 175° i 25 minuter.

5. Garnera med färska örter. Servera med kokt potatis eller potatismos.