Vegetarisk färslimpa med soltorkade tomater

Vegetarisk färslimpa med soltorkade tomater
Ingredienser förpersoner

Ingredienser

150 g Champinjoner alt. ostronskivling
200 g Lök, gul, hackad
20 g rapsolja
50 g Purjolök, strimlad
150 g DAGENS RÄTT GRÖNT, LINSER, GRÖNA (Art.nr: 1974)
20 g Persilja, hackad
500 g DAGENS RÄTT GRÖNT, GRÖNSAKSBAS, EKOLOGISK (Art.nr: 1952)
2 st Ägg, helt
150 g Maizena, majsstärkelse
2 g Vitpeppar
2 g Salt
1,5 g Kryddpeppar
80 g RIDDERHEIMS, SOLTORKADE APULIENTOMETER, HACKADE (Art.nr: 65013)
5 g Oregano
Ugnsbakade rotfrukter och bönor
150 g Persiljerot
150 g Morot, stavar
150 g DAGENS RÄTT GRÖNT, BROCCOLIBUKETTER (Art.nr: 1941)
50 g DAGENS RÄTT GRÖNT, SOJABÖNOR, GRÖNA (Art.nr: 1970)
10 g Vitlök, riven
30 g rapsolja
Salt och svartpeppar
Lingonkräm
200 g Kvarg 9,5%
100 g Lingon, färska
30 g Persilja, bredbladig, hackad
15 g Linfrö, helt

Gör så här

Bryn champinjoner och lök i rapsolja och låt svalna. Blanda alla ingredienser till en fin färs och låt vila ca 30 min. innan den ska formas och bakas. Färslimpa blir bäst om man bakar av den i en eldfast form eller i bleck. Vill ni ha ut riktiga limpor  så är en avlång brödform det bästa. Baka av i ugn på 155 grader i ca 20 min. eller till en kärntemperatur på 65 grader.

Blanda alla ingredienser till "Ugnsbakade rotfrukter och bönor" i ett bleck och baka av på combi 150 grader i ca 15 min. 

Blanda alla ingredienser till"Lingonkräm" väl och servera som en topping till limpan.