Ursprung

I vårt sortiment finns flera traditionsrika varumärken inom kött & chark. Produkterna tillverkas på våra anläggningar i Sverige och Danmark.

  • Lithells och Sibylla tillverkas i Sköllersta
  • Lönneberga tillverkas i Malmö
  • Onsalakorv och Norrbodakorv tillverkas i Borås
  • Charkdelikatesser tillverkas i Moheda
  • Pastejköket och Arbogapastej tillverkas i Tranås
  • 3-Stjernet och Aalbæk Specialiteter tillverkas i danska Horsens

Vi väljer gärna närproducerat kött 

Av den köttråvara vi använder i vår produktion i Sverige är majoriteten svenskt kött. Det innebär att vi är Sveriges näst största köpare av svenskt kött för charkproduktion. Av den köttråvara vi använder i vår produktion i Danmark är majoriteten danskt kött. Svenska konsumenter önskar framförallt svenskt kött och danska konsumenter föredrar danskt.

Vi köper även köttråvara (fläsk och nöt) från utvalda och godkända leverantörer inom EU, framförallt från Finland och våra egna kontraktsgårdar men även från Österrike, Irland, Holland och Tyskland. Läs mer om vår leverantörskontroll under hållbara affärer.